+371 67034633

mob. +371 29250900 +371 29287030

Aspazijas bulvāris 5-434, Rīga, Latvija lrga@lrga.lv

Latvijas Republikas Finanšu ministrijas grāmatvedības forums “Gada pārskatu kvalitāte” 28.01.2015.

2015.gada 28.janvārī notika Finanšu ministrijas organizētais grāmatvedības forums “Gada pārskatu kvalitāte”, lai pārrunātu šībrīža grāmatvedības nozares aktualitātes: gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likumprojektu, Finanšu ministrijas dalību grāmatvedības jomā Eiropas Komisijā un Padomē, Latvijas iestāšanās OECD, Ziemeļvalstu grāmatvedības forumu Helsinkos un Pasaules Grāmatvežu kongresu Romā, starptautisko finanšu pārskatu standartu izmantošanu mazajiem uzņēmumiem, grāmatvedības kvalitātes problēmas un biežāk sastopamās kļūdas grāmatvedībā, pārņemot uzņēmuma grāmatvedības kārtošanu.

 

Forumā piedalījās Finanšu ministrijas grāmatvedības politikas veidotāji, grāmatvežu profesionālo organizāciju pārstāvji un augstāko mācību iestāžu, kurās var apgūt grāmatvežu profesiju, pārstāvji.

 

Grāmatvedības forumā pēc Finanšu ministrijas ielūguma piedalījās pieci Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas pārstāvji. LRGA prezidents Andrejs Ponomarjovs uzstājās ar prezentāciju „Pasaules grāmatvežu kongress 2014, Roma: aktuālās tendences grāmatvedībā un revīzijā”.

 

Foruma laikā tā dalībnieki aktīvi apmainījušies ar viedokļiem par to, ka jāveic turpmākās darbības profesijas popularizēšanā, profesionālo asociāciju stiprināšanā, kapacitātes celšanā un resursu konsolidēšanā, ka arī normatīvās bāzes sakārtošanā.

 

Profesijas attīstībā viena no vadošajām lomām pieder augstākās izglītības iestādēm, kuru darbībai jābūt vērstai uz jauno zināšanu un nozares pieredzes integrēšanu mācības procesā.